Module D

Leer van fouten uit het verleden en denk goed na, wat de basis was en is van uw succes  

Succesvolle organisaties koesteren hun geschiedenis en omarmen zowel hun successen als hun tegenslagen. Deze rijke geschiedenis helpt hen als één team te excelleren. In deze module leert u hoe u moeilijke situaties op een nieuwe manier kunt bekijken (‘reframen’) en hoe u deze ervaringen als gids voor toekomstige acties kunt inzetten. Kennis van het DNA en de cultuur van uw organisatie is essentieel voor groei en topprestaties. Het adagium “zonder geschiedenis geen toekomst” onderstreept het belang van het doorgronden van de wortels van uw organisatie, en hoe deze inzichten uw team voorwaarts kunnen stuwen.

Onze perceptie van problemen vormt onze realiteit. Een eenzijdige kijk op uitdagingen leidt tot starheid, inflexibiliteit en een gevoel van machteloosheid. Het openstaan voor meerdere perspectieven biedt daarentegen keuzemogelijkheden in reactie en aanpak. Door problemen vanuit verschillende hoeken te bekijken en alternatieven te overwegen, voelt men zich bekrachtigd en voorkomt men negatieve zelfperceptie.

Download hieronder onze whitepaper voor meer inzicht in dit onderwerp. Wilt u meer weten over onze aanpak? Plan een gratis en vrijblijvende lunchafspraak in. Tijdens deze afspraak lichten we toe hoe we binnen 4 tot 6 maanden een ‘succesvol management team’ kunnen realiseren binnen uw organisatie. Hierbij richten we ons op het overbruggen van de generatiekloof tussen X, Y en Z, het verhogen van betrokkenheid en het creëren van doelgerichte, succesvolle teams.