Module C

Veel managers draaien op de automatische piloot, handelen voornamelijk dagelijkse problemen af en creëren te weinig creatieve en structurele oplossingen

We brengen 80% van onze tijd door met het nemen van beslissingen op basis van eerder aangeleerd gedrag (onderbewustzijn), terwijl slechts 20% voortkomt uit bewust creatief gedrag. Denk aan autorijden op de automatische piloot: u merkt plotseling op waar u bent zonder bewuste herinnering aan de reis omdat u in gedachten verzonken was. Veel managers werken op deze automatische piloot, behandelen dagelijkse problemen en komen zelden tot creatieve en structurele oplossingen. Dit beïnvloedt de dynamiek van het team.

Ontwikkel een effectief en samenwerkingsgericht team door het aanpassingsvermogen en de groeimindset te versterken.

Wat zijn de grenzen van iemands groeimindset en aanpassingsvermogen? Een onderdeel van het Management Development (MD)-programma is onze unieke management/team-test. Elke manager krijgt inzicht in zijn eigen unieke persoonlijkheid en verborgen drijfveren via de Management Stars persoonlijkheids- en drijfverentest. Belangrijke inzichten die de test biedt zijn onder andere energie, aanpassingsvermogen, passie, moed en groeipotentie.

Ons doel is de voortdurende ontwikkeling van managers, ook na het MD-traject. MD gaat niet alleen over het aanleren van tactische managementvaardigheden, maar over het cultiveren van talent en het uitbreiden van capaciteiten, zoals zelfbewustzijn en veerkracht, essentieel om zich aan te passen aan veranderende uitdagingen. Het doel van Management Development is om managers breder te ontwikkelen dan enkel hun specifieke functietaken, zowel professioneel als persoonlijk.

In deze module leert u een heldere teamcultuur en cohesie te creëren en hoe u vastgeroeste gedragspatronen kunt doorbreken. Met ondersteuning van de Management Stars online drijfveren- en persoonlijkheidstest krijgt u inzicht in de groeimindset binnen uw team. Onze doelstelling is het stimuleren van duurzame persoonlijke ontwikkeling, ongeacht een MD-programma.

Download hieronder onze whitepaper voor meer inzicht in dit onderwerp. Wilt u meer weten over onze aanpak? Plan een gratis en vrijblijvende lunchafspraak in. Tijdens deze afspraak lichten we toe hoe we binnen 4 tot 6 maanden een ‘succesvol management team’ kunnen realiseren binnen uw organisatie. Hierbij richten we ons op het overbruggen van de generatiekloof tussen X, Y en Z, het verhogen van betrokkenheid en het creëren van doelgerichte, succesvolle teams.